Teaching through English

12 oktober 2021 door Pieterjan Bonne

Teaching through English is een nieuw handboek van Tom De Moor (Universiteit Gent) en Linda Mous (Tilburg University). Het boek is bedoeld voor docenten in het hoger onderwijs die hun vak in het Engels doceren, meestal in een veeltalige en multiculturele context. Het is niet alleen geschikt voor gebruik in Vlaanderen en Nederland, maar ook in andere regio’s. De auteurs gaan er alvast mee aan de slag in Vietnam.

Praktisch oefenmateriaal, authentieke voorbeelden en persoonlijke getuigenissen plaatsen de praktijk centraal in het boek, dat stevig onderbouwd is met inzichten uit recent taalonderzoek. Teaching through English besteedt zowel aandacht aan de didactiek van lesgeven in het Engels als aan de taal zelf, wat deze uitgave vrij uniek maakt. Een online platform biedt extra oefenmateriaal aan.

 

De Moor, T. & Mous, L. (2021) Teaching through English. The didactics of English-Medium Instruction in practice. Gent: Academia Press, 266 p.