Online kennisdeling – Taaltesten en ondersteuning

3 april 2020 door Pieterjan Bonne

Het Nederlands/Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs organiseert uitwisselingsmomenten om ideeën en goede praktijken te delen. Deelnemers wisselen uit, krijgen feedback en doen inspiratie op om hun eigen onderwijs verder vorm te geven.  Het thema van deze bijeenkomst is Taaltesten en ondersteuning.

Taaltesten en ondersteuning

Veel opleidingen in het hoger onderwijs gebruiken taaltesten om een diagnose te stellen van de taalvaardigheid van inkomende studenten. Het doel van deze taaltesten is dan om studenten te selecteren voor aanvullende ondersteuning, zodat hun taalvaardigheid geen belemmering vormt voor het doorlopen van de studie. Maar welke vaardigheden moeten in zo’n taaltest aan bod komen? Hoe zorg je dat de taaltesten passen bij de context en de beoogde competenties van de opleiding, terwijl je tegelijkertijd oog houdt voor het niveau van algemene taalvaardigheid? En hoe organiseer je de toetsing praktisch en kostenefficiënt? Dat zijn vragen die leven bij mensen die met dit thema aan de slag gaan.

Op deze digitale uitwisselingsbijeenkomst zullen enkele goede ervaringen gepresenteerd worden. Het Platform nodigt daarnaast mensen uit om hun eigen ervaringen te delen en hun vragen en dilemma’s rondom taaltesten en ondersteuning in te brengen. Aansluitend wordt er nog een gezamenlijk schrijfmoment georganiseerd voor mensen die hun goede praktijk willen insturen voor de website kennisdelingtaalbeleid.org.

Meld je aan voor deze bijeenkomst. Geef bij de aanmelding door wat jouw reden voor aanmelding is. Heb je een vraag of heb je een ervaring die je wilt delen? Op basis van de aanmeldingen maken we een indeling in subgroepen.

Je ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst uitleg over hoe deel te nemen aan deze online bijeenkomst.

Wanneer?                                                                                                                                     

22 april 2020

Globaal programma

13.00 – 14.00 uur: uitwisseling van goede praktijken

14.00 – 15.00 uur: aan de slag rondom enkele casussen

Waar?

Digitaal

Inschrijvingen afgesloten