De Dag van de Taal

10 februari 2020 door Pieterjan Bonne

Op 9 april 2020 organiseert het NetwerkNL van de Hanzehogeschool voor de derde keer de Dag van de Taal. Het thema van deze editie is ‘Internationalisering en taalbeleid’. Het evenement draagt bij aan de professionalisering van (taal)docenten uit het hoger onderwijs, mbo en voortgezet onderwijs.

In een geglobaliseerde maatschappij is meertaligheid van belang voor zowel studenten als docenten. Wat zijn de ervaringen en inzichten van docenten en andere deskundigen op het gebied van internationalisering, meertaligheid en taalondersteuning met studenten en docenten in het hoger onderwijs?

De Dag van de Taal vindt plaats van 10.45 tot 16.00 uur op de Hanzehogeschool Groningen in de Marie KamphuisBorg, Zernikeplein 23. Filosoof Menno de Bree geeft een lezing over het thema en experts op het gebied van taalbeleid en meertaligheid geven workshops.

Eind februari volgt de uitnodiging met daarin het uitgebreide programma en de mogelijkheid om je aan te melden. Noteer nu alvast de datum in je agenda, je bent van harte welkom! De toegang is gratis.

De Dag van de Taal wordt financieel mede ondersteund door het Nederlands / Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs.