Engels in het hoger onderwijs… Fact checks!

16 april 2018 door Pieterjan Bonne

Op 14 september organiseert het LEMMA-project (Universiteit Gent) in samenwerking met het Nederlands/Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs een studiedag rond Engels in het hoger onderwijs. Tijdens de studiedag zullen verschillende wetenschappers een antwoord bieden op vragen, geruchten en ideeën die deel uitmaken van het debat. De studiedag richt zich op onderzoekers, beleidsmaker, taalbeleid-medewerkers, studenten en docenten die met Engels in het hoger onderwijs in contact komen.

Op het provisoire programma staan

  • Stand van zaken in Vlaanderen en Nederland: hoeveel Engels wordt er gebruikt en wat zegt de wet
  • Fact-checks: wat weten we echt over enkele cliché’s
  • Taal als identiteit en instrument in het hoger onderwijs
  • Een kernvraag: welke cognitieve effecten heeft het Engels op studenten?
  • Debat met voor- en tegenstanders
  • Borrel en netwerkmoment 

Praktisch