Taalkeuze in het hoger onderwijs verdient maatwerk

13 juli 2017 door Wilma van der Westen

De keuze voor het Nederlands of Engels als onderwijstaal in het hoger onderwijs vraagt om een zorgvuldige afweging. Iedere opleiding moet een keuze maken voor de onderwijstaal op basis van argumenten die te maken hebben met de inhoud en doelstellingen van de opleiding.

Daarnaast is een goede ondersteuning van belang, zoals het trainen van docenten in het geven van onderwijs in het Engels en een goede integratie van buitenlandse en Nederlandse studenten en docenten in een international classroom. Bovendien is het waardevol om de Nederlandse taalvaardigheid op peil te houden. Dat schrijft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen in de op 11 juli verschenen verkenning “Nederlands en/of Engels? Taalkeuze met beleid in het Nederlands Hoger Onderwijs”.

Het volledige rapport vind je hier: https://www.knaw.nl/nl/actueel/publicaties/nederlands-en-of-engels