50e ALTE-conferentiedag in Leuven: de impact van taaltoetsen

7 juni 2017 door Wilma van der Westen

Wat is de impact van taaltoetsen op de maatschappij, op het onderwijs, en op migratie? In tijden waarin een ongeëvenaard aantal mensen migreren in de hoop op een beter leven, zijn taaltesten een cruciaal element van het migratiebeleid geworden. De IMPACT van taaltoetsen op het leven van deze mensen is dan ook ingrijpend te noemen.

Op vrijdag 22 september 2017 zijn geïnteresseerde onderzoekers, docenten, materiaalontwikkelaars en beleidsmakers uitgenodigd voor deelname aan de 50e ALTE-conferentiedag in Leuven om dit thema vanuit verschillende taalkundig geïnspireerde perspectieven te bekijken. Internationaal gerenommeerde onderzoekers zoals Lourdes Ortega, Jan Hulstijn, Constant Leung, James Simpson, en Kris Van den Branden zoomen tijdens hun lezingen verder in op uiteenlopende onderwerpen binnen het onderzoeksdomein van taaltoetsen. Ze zullen het onder andere hebben over het ERK, scholingsgraad, migratie, en rechtvaardigheid. In de namiddag kunt u deelnemen aan een van de inspirerende workshops.

Documenten