Uitnodiging Forumdag op dinsdag 30 mei in KU Leuven (i.s.m. UCLL)

29 maart 2017 door An De Moor

Weg van de papieren tijger. Taalkrachtig vakonderwijs voor een succesvolle doorstroom

Op dinsdag 30 mei 2017 vindt van 9.30uur tot 16.00uur de negende editie van het Forum Taalbeleid en Taalondersteuning plaats in Leuven, met als gastinstellingen KU Leuven en UCLL.
Op die dag staat de vraag centraal hoe opleidingen of instellingen hun taalbeleid effectief kunnen inbedden in de onderwijspraktijk. In de voormiddag nemen keynotesprekers Lieve De Wachter en Kris Van den Branden (KU Leuven) en Bas van Eerd en Marike Kwakman (HvA) het woord.
In de namiddag staat de praktijk centraal. Je kunt kiezen tussen een workshop, of een combinatie van show & tells en casuspresentaties. In de workshops werken we rond taalontwikkelend lesgeven of leerlijnen uitbouwen. In de show & tells geven vakdocenten kort en krachtig weer hoe zij de taalvaardigheid van hun studenten in zaakvakken maximaliseren. De casussen bespreken de kansen en hindernissen bij de implementatie van een taalbeleid in een opleiding.
Iedereen is van harte uitgenodigd om op deze Forumdag inzichten en ervaringen te delen met collega’s én vakdocenten. Meer informatie over het programma, de prijs, de registratie en de plaats vind je in de bijlage.
Reageer of volg ons op Twitter met #forumtaal2017.

De Forumorganisatie 2017
Marie-Anne Baert (HoGent), Dirk Berckmoes (UAntwerpen), Pieterjan Bonne (Arteveldehogeschool), Guido Cajot (UCLL), Kristien Coussement (UCLL), Wim De Beuckelaer (UAntwerpen), An De Moor (Odisee), Lieve De Wachter (ILT-KU Leuven), Kirsten Fivez (ILT-KU Leuven), Jordi Heeren (ILT-KU Leuven), Ans Hubert (PXL – Uhasselt), Sibo Kanobana (UGent), Mit Leuridan (UGent), Els Maton (Karel de Grote Hogeschool), Canigia Mestdagh (VUB), Ilse Mestdagh (Howest), Marlies Noerens (EhB), Hilde Rombouts (UAntwerpen), Tom Roofthooft (Karel de Grote Hogeschool), Leen Schelfhout (AP), Nico Van den Abeele (VUB), Maud van de Wetering (AP), Joke Vrijders (Arteveldehogeschool), Hanne Vrijsen (VIVES).

Documenten